Виробництво корму для хатніх тварин
Корм для хатніх тварин — це корм, спеціально призначений для тварин, як-от собака або кішка та дрібних тварин. Це повноцінний корм для тварин, до складу якого входять усі потрібні вітаміни та поживні речовини для тварин. Його головна роль полягає в тому, щоб забезпечити всіх видів тварин поживними речовинами, що відповідають основним життєвим потребам, потребам росту, розвитку та здоров'ю. Він має переваги всебічного харчування, високої швидкості травлення й засвоєння, наукового складу, стандарту якості, зручного годування та використання й може запобігати певним захворюванням.
Хоча корм для хатніх тварин є кормом для тварин, він відрізняється від корму для курей, качок, риби та великої рогатої худоби. Наприклад, реальним споживачем курячого корму є курка, але її фактично купують фермерів. Фермери шукають прибуток, тому вони не є споживачами високого класу, вони приділяють більше уваги якості та ціні. Вихованець інший, він живе в міській родині, реальним споживачем корму для котів або собак є кішка або собака. Але гроші на купівлю корму для хатніх тварин витрачає власник домашньої тварини, і власники хатніх тварин не ганяються за прибуток, вони приділяють більше уваги якості та бренду корму для хатніх тварин, а не ціною, тому вони є споживачами високого класу.
Кроки в харчовій промисловості для хатніх тварин:
1. Приймання та очищення сировини
Підготуйте всю сировину для приготування корму для тварин.
2. Дроблення
Це гарантує, що всі матеріали подрібнюються до необхідного розміру або порошку.
3. Змішування
Процес змішування є ключовим процесом у виробництві кормів для хатніх тварин. Основний процес полягає в тому, щоб зважити сировину різної маси відповідно до формули, потім подати його в дробилку для зменшення розміру, а потім усі матеріали тимчасово зберігаються в бункері.
4. Екструдування кормів для тварин
Екструдування — це процес термооброблення з високою температурою й якнайшвидше. Це може не тільки зменшити деградацію харчових поживних речовин, поліпшити засвоюваність білкового крохмалю, але й знищити антипоживні компоненти та мікроорганізми. Всі форми сухого корму для хатніх тварин, як-от круг, трикутник, форма квітки та форма кістки, можуть бути отримані за допомогою різних насадок (шаблонів) кормового екструдера. У виробництві кормів для хатніх тварин зазвичай додають жир для поліпшення смакових якостей корму для хатніх тварин, і це відбувається в процесі охолодження. Крім того, щоб надати різні кольори таблеткам корму для хатніх тварин, виробники зазвичай додають пігментовану воду в екструдерну камеру.
5. Сушка
Секція сушарки переважно використовується для видалення води з екструдованого корму для хатніх тварин. Після екструзії текстура матеріалу відносно м'яка, а вміст води досягає 20-30%. Після процесу сушіння вологість готового продукту контролюється на рівні 8 ~ 10%, що може гарантувати, що матеріал готовий зберігати впродовж певного періоду часу.
6. Розпилення олії та жиру
Олія та жир є найкращим джерелом енергії, тому до суміші можна додавати від 2 до 40% олії та жиру відповідно до потреб росту вихованця. Ми пропонуємо, щоб вміст жиру у формулі, тобто вміст загальної олії в екструдері, залишався в межах 12%. Якщо вміст оливи потрібен понад 12% і твердість ситого матеріалу буде куди знижена. Якщо в екструдованому матеріалі потрібен вміст олії понад 12%, після сушіння рекомендується додавати додаткову олію способом зовнішнього розпилення. Його можна використовувати за нормального тиску або вакуумного розпилення залежно від того, скільки олії додано. Зовнішнє розпилення зробить зовнішній вигляд таблеток для корму привабливішим. На додаток до олії розпорошується також невеликий порошкоподібний атрактант для поліпшення смаку корму для хатніх тварин.
7. Охолодження та просіювання
Основне призначення секції охолодження — охолодження висушеного матеріалу від високої температури до температури, близької до кімнатної, і видалення частини вологи.
8. Паковання
Деякі виробники пакують корм для хатніх тварин однакової форми в одне паковання, але деякі змішують кілька різновидів кормових продуктів різних форм і кольорів і фасують їх в одне паковання.